Xin Li

Xin Li is in 1986 geboren te Hangzhou, China. Al op vijfjarige leeftijd is ze begonnen met piano spelen. Op haar zevende kreeg ze haar eerste lessen van docente Mei Yao. In 1996 deed ze mee aan het ‘Pearl Cup’ junior pianoconcours waar zij de eerste prijs behaalde. Tijdens haar laatste jaren in China heeft Xin regelmatig concoursen gewonnen en in 2005 heeft ze een jaar piano gestudeerd aan de universiteit van Hangzhou.

In 2006 is ze naar Nederland gekomen om bij Frank Peters te studeren aan het ArtEZ convervatorium te Arnhem, waar zij in juni 2012 haar Master diploma behaalde. Tijdens haar studie heeft ze al zowel als solist als in samenwerking met andere musici concerten gegeven. Momenteel geeft ze concerten als solist en samen met haar pianotrio en pianoduo.

Xin is tevens pianodocent en vindt het leuk om les te geven aan zowel kinderen, als volwassen. Tijdens het geven van haar lessen vindt ze het belangrijk om de kennis van muziek door te kunnen geven en leerlingen te helpen om hun eigen doelstellingen te bereiken. Dit doet ze dan ook met veel plezier en enthousiasme.