Wim van Eeuwijk

Met veel plezier geeft Wim sinds 2007 basgitaar- en contrabaslessen bij All Music. Wim heeft contrabas/basgitaar Lichte Muziek gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij les heeft gehad van Wim Essed en Hans Krul en waaraan hij in1989 afstudeerde.

Sindsdien heeft Wim in binnen- en buitenland meegewerkt aan diverse projecten voor radio, tv en theater. Zo heeft hij o.a. gespeeld met Nadieh, Edward Reekers, Laurens van Rooyen, Hans Visser, Mike del Ferro, Hans Dulfer, Marian Rolle, Martha Contreras, Benjamin Herman en Sunny Murray.

Wim is thuis in vele muziekstijlen die zowel jazz en latin als pop, funk en soul omvatten.

Op het conservatorium begonnen met lesgeven, heeft hij sindsdien een grote lespraktijk op diverse muziekscholen. Geduld is een van de belangrijkste eigenschappen die je moet bezitten om een instrument te leren bespelen. Als je dat op kunt brengen en een beetje van volhouden weet, ligt er een wereld van muziekplezier voor je open. Of je nu wilt spelen als eenvoudige vrijetijdsbesteding of gaat optreden met een band. Of het puur als hobby bedoeld is of als voorbereiding op het conservatorium. Bij Wim ben je voor alles aan het goede adres.

Omdat de basgitaar een fantastisch instrument is en daar nog veel te weinig aandacht voor is, geeft Wim voor de stichting “Swing” tevens workshops op basis- en middelbare scholen door heel Nederland.