Marije Heemskerk

Piano- en zangles is natuurlijk gewoon spelen en zingen!

Bij de lessen van Marije gaan muzikaliteit (spreekt voor zich, toch?) en authenticiteit (je eigen stijl vinden) hand in hand met algemene muziekleer (kennis).

Dat laatste kan zijn noten lezen, weten wat je met akkoorden moet doen, zelf stukjes schrijven of iets horen en het na kunnen spelen/zingen.

 

Zowel in het zingen als in het pianospelen is het belangrijk dat je je eigen stijl ontwikkelt en muziek maakt op de manier die bij jou past. Het is een grote zoektocht in een zee van informatie en experimenteren. Je probeert alles uit wat je aangereikt krijgt, en dan komt vanzelf naar voren welke benadering je het best ligt.

Marije kijkt samen met de leerling, in de leeftijd vanaf 8 jaar, naar de methode die het best bij hem/haar past. Horen, zien en voelen staan centraal. Door haar grote empathie en intussen 11 jaar ervaring in het doceren wordt een vertrouwde ruimte gecreëerd die belangrijk is voor het ontdekken waar je kracht ligt. Dit is je startpunt.

Leer jezelf begeleiden aan de piano!

Veel jongeren willen wel graag zingen, maar vinden het zo kaal zonder instrument. Vanaf haar zesde levensjaar beleeft Marije daar zelf het meeste plezier aan. En het is makkelijker dan je denkt: trukendoos!

 

Marije werkt met boeken & cd’s, en als je zang volgt kun je altijd de karaokeversies van de liedjes die je oefent op USB meenemen of doorlussen van je telefoon naar de aanwezige apparatuur.

Muziek maken kan leuk, spannend en leerzaam zijn. Ervaar het!