Jasper Arts

Jasper volgde zijn bachelor hoorn studie aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem van 2006 tot 2010. Hij had les van Stefan Blonk, eerste hoornist van het Gelders Orkest. Ook heeft hij lessen gevolgd bij andere docenten, zoals Fokke van Heel, Bob Stoel en Ab Koster. Jasper is verder gegaan aan het ArtEZ conservatorium met de 2 jarige studie Master of Music.

Jasper heeft een doordachte kijk op hoe de muzikant van de 21e eeuw zich zou moeten profileren. Een van zijn doelen is om muziek meer persoonlijkheid te geven. Dit doet hij vaak door het publiek te betrekken tijdens zijn optredens.

Jasper probeert waar mogelijk het klassieke concert te vernieuwen met interessante concepten zoals educatievoorstellingen, een optreden met troubadour of zelfs een concert in een zweefmolen! Juist met die doelstelling is hij al meerdere jaren lid van het Ricciotti Ensemble uit Amsterdam, een straatsymfonieorkest wat muziek brengt, overal en voor iedereen. Ook kamermuziek is voor hem erg belangrijk. Dit reflecteerde de afsluiting van zijn studie dan ook, met werken als het roemruchtige Trio voor piano, viool en hoorn van Brahms en het Concert voor 2 hoorns en orkest van Haydn.

Niet alleen als musicus is Jasper actief, maar ook op het organisatorische vlak. Zo heeft hij tijdens zijn studie een reeks kamermuziek concerten georganiseerd die studenten de kans gaf om zich op het podium te bekwamen. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld om de productie De Staat van Andriessen meerdere malen uitgevoerd te krijgen in de concertzalen van de ArtEZ Conservatoria.

Als docent staat voor hem plezier in het musiceren als lesdoel voorop. Elke leerling heeft een individuele reden om muziek te willen maken. Jasper is zich hier erg bewust van en door op deze motivatie in te spelen sluit zijn muziekles goed aan op de wensen van de leerling. Hij zal zich inzetten om met de leerling zijn of haar doel te bereiken, of het nu ambities zijn om zo goed mogelijk te worden, of juist om veel samen te spelen.