Sebastiaan Oosthout

Email: sebastiaan528@gmail.com
Telefoonnummer:

Sebastiaan Oosthout is geboren in Nijmegen in het jaar 1966. Hij ontving zijn eerste pianolessen van zijn moeder. Later nam zijn vader het over. Op 16 jarige leeftijd gaf Sebastiaan zijn eerste openbare optreden met o.a. de Chaconne van Bach Busoni in zijn geboortestad Nijmegen. Vele concerten volgden. In 1989 verscheen zijn eerste CD met werken van ondermeer Liszt, Chopin, de Falla, Bach.

Begin jaren 90 is Sebastiaan gaan studeren aan het New Engeland Conservatory, Boston bij Patricia Zander. Na zijn studie keerde hij terug naar Nederland en werkte hij verder aan zijn carrière. Optredens in Rusland, Amerika en Duitsland volgde. Kamermuziek, solo recitals en optredens met orkest. Samen met de Amerikaanse pianiste Kimberly Harrison vormde hij een duo met als hoogtepunt punt het optreden in de Hermitage theaterzaal in St Petersburg.

In 2001 begon hij te werken als hoofvakdocent piano aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Daar kwam Sebastiaan in contact met dansgezelschap Introdans waarmee hij verschillende producties deed waaronder “De groene Tafel” van Kurt Jooss. Samen met violist Kolja Lessing treed hij regelmatig op in binnen- en buitenland.

Enkele jaren geleden verscheen de CD “Don’t push the piano around” met werken van Florian Wittenburg gespeeld door Sebastiaan. Deze productie werd door Christo Lelie in de vakpers lovend ontvangen.

Om zich verder te ontwikkelen is Sebastiaan zich recent gaan toeleggen op het spelen van Argentijnse tango muziek. Samen met zangeres Shireen Kaijadoe vormt hij het duo Revolver. Dit seizoen is hun muziektheater programma “Wachten op Piazzolla” in première gegaan.

Onlangs is er een CD verschenen met daarop werken uit de Annees de Pelerinage van Frans Liszt.

Sebastiaan geeft les op dinsdag en donderdag op de locatie in Elst.

Sebastiaan Oosthout verzorgt de volgende cursussen ingedeeld naar locatie:

Elst

Piano

Oosterbeek

Geen lessen in Oosterbeek