Jurriën Proost

Email: jvproost@gmail.com
Telefoonnummer: 06-18634671

Jurriën Proost (1986) is op 8 jarige leeftijd begonnen met pianospelen. Naast het plezier dat hij hier aan beleefde bleek al gauw een grote persoonlijke affiniteit met de piano te ontstaan. Onder begeleiding van conservatorium docenten die zelf ook optraden als uitvoerend musicus deed Jurriën rond 2000 met succes mee aan diverse pianoconcoursen, waaronder de Rotterdamse Pianodriedaagse, het Vught Piano Concours en het Petrof Pianofestival (1e prijs in de categorie 13 tot 17 jaar, 2001). Op 16 jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de vooropleiding van het ARTEZ conservatorium in Arnhem waar hij later Piano in de richting Klassieke Muziek studeerde.

Vanaf zijn 20e heeft hij een eigen lespraktijk gestart waar hij nu al ruim 10 jaar ervaring heeft in het pianoles geven aan jong en oud, beginners en gevorderden.

Naast zelf optreden en lesgeven maakt hij ook transcripties en componeert hij stukken voor op de piano. Voorop staat het plezier dat zijn cursisten beleven aan pianospelen en daarnaast richt hij zich op een goede technische en muzikale basis waarbij in overleg met de leerling een lesmethode wordt gebruikt en er ruimte is voor improvisatie en creativiteit.

Op het moment studeert Jurriën tevens Psychologie aan de Universiteit vanwege hoofdzakelijk zijn interesse in het lesgeven aan kinderen met aandachts- en concentratieproblematiek. In zijn ogen kan actief musiceren naast het plezier dat het iemand biedt bijdragen aan het ontwikkelen van een verbeterd gevoelsleven en concentratievermogen. 

Jurriën geeft les op maandag op de locatie in Elst.

 

Jurriën Proost verzorgt de volgende cursussen ingedeeld naar locatie:

Elst

Piano

Oosterbeek

Geen lessen in Oosterbeek