De Muziekwerkplaats

Wil jij graag meer ontdekken over muziek en muziekinstrumenten dan is deze cursus iets voor jou.

De Muziekwerkplaats is voor kinderen die in groep 3, 4, 5 of 6 zitten (6-10 jaar). De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag en bestaat uit totaal 18 lessen. De cursus start aan het begin van elk semester.

Tijdens de muziekwerkplaats gaan we de eerste lessen aan de slag met de muziekelementen. We gaan samen zingen, klappen en luisteren. Door middel van speelse en actieve opdrachten word je muzikale gevoel en gehoor geprikkeld. In het tweede gedeelte gaan we de verschillende muziekinstrumenten verkennen en uitproberen. In elke les komt een andere discipline aan de beurt: de blaasinstrumenten (blokfluit, trompet) de strijkinstrumenten (viool, cello) de tokkelinstrumenten (gitaar, harp) de slaginstrumenten (drums, percussie) en de toetsinstrumenten (piano, keyboard). Zo kan je uitproberen en ontdekken welk muziekinstrument bij jou past. In het laatste gedeelte van de muziekwerkplaats gaan we het notenschrift ontdekken en blokfluit leren spelen. Na deze lessen kun je een aantal liedjes spelen op je blokfluit. Ook weet je meer van het notenschrift wat handig is als je een instrument gaat leren spelen.

Na deze cursus ben je klaar om verder te gaan op een muziekinstrument naar keuze. Als je nog twijfelt kun je verder gaan met blokfluit spelen of een OriĆ«ntatieCursus van 8 lessen volgen op een muziekinstrument naar keuze.

Locatie Elst:

woensdag 16:30 uur – start cursus 15 september 2021 (Proefles tijdens de open dag op zondag 12 september om 12:15 en 14:45 uur: aanmelden via administratie@muziekschoolallmusic.nl)

Locatie Oosterbeek:

woensdag 14:20 uur – start cursus 15 september 2021 (open les)

 

 Tarieven Inschrijven


De cursus de muziekwerkplaats wordt gegeven door de genoemde docenten op de volgende locaties:

Oosterbeek

Annemiek Jansen

Beek