De Muziekwerkplaats

Wil jij graag meer ontdekken over muziek en muziekinstrumenten dan is deze cursus iets voor jou.

De Muziekwerkplaats is voor kinderen die in groep 3, 4, 5 of 6 zitten (6-10 jaar). De cursus wordt gegeven op woensdagmiddag en bestaat uit totaal 18 lessen. De cursus start aan het begin van elk semester.

Tijdens de muziekwerkplaats gaan we de eerste lessen aan de slag met de muziekelementen. We gaan samen zingen, klappen en luisteren. Door middel van speelse en actieve opdrachten word je muzikale gevoel en gehoor geprikkeld. In het tweede gedeelte gaan we de verschillende muziekinstrumenten verkennen en uitproberen. In elke les komt een andere discipline aan de beurt: de blaasinstrumenten (blokfluit, trompet) de strijkinstrumenten (viool, cello) de tokkelinstrumenten (gitaar, harp) de slaginstrumenten (drums, percussie) en de toetsinstrumenten (piano, keyboard). Zo kan je uitproberen en ontdekken welk muziekinstrument bij jou past. In het laatste gedeelte van de muziekwerkplaats gaan we het notenschrift ontdekken en blokfluit leren spelen. Na deze lessen kun je een aantal liedjes spelen op je blokfluit. Ook weet je meer van het notenschrift wat handig is als je een instrument gaat leren spelen.

Na deze cursus ben je klaar om verder te gaan op een muziekinstrument naar keuze. Als je nog twijfelt kun je verder gaan met blokfluit spelen of een OriëntatieCursus van 8 lessen volgen op een muziekinstrument naar keuze.

Lokatie Elst:

woensdag 14:45 uur – start cursus medio september 2021

Op de locatie in Elst starten we op 2 juni met een korte cursus van 6 lessen (€ 45,=)

Lokatie Oosterbeek:

woensdag – start cursus medio september 2021

 

 Tarieven Inschrijven


De cursus de muziekwerkplaats wordt gegeven door de genoemde docenten op de volgende locaties:

Oosterbeek

Annemiek Jansen

Beek