Jort Terwijn

Email: jlterwijn@hotmail.com
Telefoonnummer: 06-50870761

Ik ben Jort Terwijn. Ik heb voor mijn bachelor gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona. En aankomend jaar begin ik aan mijn master contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tijdens- en voor het conservatorium heb ik ontzettend veel docenten gehad, welke allemaal op hun eigen manier les gaven. Elke docent heeft zijn of haar specialiteit waar vervolgens in de lessen ook vooral aandacht aan wordt gegeven. Deze opgedane informatie voor de instrumenten contrabas jazz/klassiek, basgitaar en piano probeer ik op mijn eigen manier weer door te geven aan mijn leerlingen. 

Een instrument leren bespelen kan je op honderden manieren aanpakken en opvatten. Elke leerling is weer anders en iedereen leert op zijn eigen manier. Toch wil uiteindelijk iedereen gewoon een ding: spelen. 

Dit is voor mij ook het uitganspunt in mijn lessen en alles wat in de les gebeurt staat in het teken hiervan. Daarbij probeer ik mijzelf steeds de vraag te stellen wat er nodig is om de leerling zo goed mogelijk te laten spelen.  Voor mij heeft dit niets te maken met prestatie of iets anders pretentieus maar of dat leerling plezier heeft in hetgene wat hij doet en of er progressie is. 

Deze punten zijn hierbij belangrijk voor mij. 

-Een doel
-Werkvormen
-Methode
-Plezier (!)
-Techniek
-Inspiratie/verkennen muziek
-Solfège (gehoor training)
-Theorie
-Studeren/oefenen
-Improviseren 

Hopelijk tot snel!

Ik geef les op vrijdag.
 

Jort Terwijn verzorgt de volgende cursussen ingedeeld naar locatie:

Oosterbeek

Geen lessen in Oosterbeek

Driel

Geen lessen in Driel

Beek

Geen lessen in Beek